Zwangerschapsmisselijkheid: wat kan ik er tegen doen?

nausées grossesse

Een op de twee zwangere vrouwen heeft last van misselijkheid. Onschadelijk, maar zeer onaangenaam … Marine, apothekeres bij Multipharma, geeft enkele tips om de symptomen te verzachten zodat je volop kan genieten van de magie van je zwangerschap.

Eerste weken

Al in de eerste weken van de zwangerschap krijgen de meeste vrouwen last van misselijkheid. Dit komt door de velehormonale veranderingen in het lichaam … Geen reden tot bezorgdheid want gewoonlijk verdwijnt dat gevoel rond de vierde maand. Ondertussen bestaan er doeltreffende verzachtende middeltjes …

Gommetjes om mee te nemen in je tas

De Antimetil gommetjes van Tilman (1) zijn perfect geschikt om overdag misselijkheid tegen te gaan, want je kunt ze makkelijk opzuigen zonder water. Stop ze in je tas, dan heb je ze altijd bij de hand. Ze bevatten geen suiker, maar wel droogextract van gember dat misselijkheid bestrijdt en ze hebben een aangename citroensmaak. Beperk het gebruik tot vier gommetjes per dag.   

Kruidenthee tussen de maaltijden

Tussen de maaltijden, bijvoorbeeld als tussendoortje, adviseer ik een melisse-munt kruidenthee van Biolys (2), die de spijsvertering bevordert en ook maaglast helpt verlichten. Kruidenthee zorgt ook voor de nodige vochtaanvoer, wat essentieel is tijdens de zwangerschap. Maar om misselijkheid te vermijden, drink je de thee best tussen de maaltijden door. 

Gembertabletten

Een ander middel tegen misselijkheid zijn de gembertabletten met vitamine B6 van Multipharma (3). Dankzij die bestanddelen heb je geen zware maag meer. Neem twee tot drie keer per dag een tabletje met een glas water. 

De homeopathische reflex

Homeopathie is eveneens een prima hulpmiddel tegen zwangerschapsmisselijkheid. Het voordeel van deze alternatieve geneeskunde is dat er geen contra-indicaties zijn voor zwangere vrouwen. Je kunt bijvoorbeeld twee tot drie keer per dag 3 granulen Nux Vomica 9CH van Boiron innemen.

De beste remedie verschilt volgens het soort misselijkheid waarvan je last hebt. Vraag je apotheker om advies. 

Makkelijk te verteren vitamines

Als je moeite hebt om zwangerschapsvitamines in te nemen omdat ze je misselijk maken, probeer dan eens de Vinalac vitamines van Vésale Pharma (5). Ze bevatten gember en zijn licht verteerbaar.

Je ziet het: er bestaan remedies tegen die vervelende zwangerschapsmisselijkheid. Vraag raad aan je apotheker.

Tags: 

Reactie plaatsen

U moet Javascript ingeschakeld hebben om dit formulier te gebruiken.