Voor het eerst op vakantie met je baby: onze tips!

vakantie met je baby

Ga je straks voor de eerste keer op reis met je hummeltje? Het idee maakt je dolenthousiast, maar je voelt toch ook wat stress … Maak je maar geen zorgen, want dankzij onze tips – en wat organisatietalent – verloopt alles prima!

Wat stop ik in mijn reiskoffer?

Eerste reflex: neem contact op met je logiesplek om te weten of er babyspullen voorzien zijn (plooibaar bedje, badje, speciaal stoeltje …). Zo wordt je bagage al een flink stuk lichter! Maak vervolgens een lijstje van alle benodigdheden voor je hummeltje en neem alleen mee wat echt nodig is: slaapgerief (slaapzak, knuffel, fopspeen …), voeding (zuigflessen, poedermelk, potjes …), verzorging (luiers, vochtige doekjes …), wandelmateriaal (kinderwagen, draagzak …). Heb je nog wat plaats? Voorzie dan ook een opblaasbadje (perfect om in het water te spartelen als het zwembad of de zee te koud is) en een muskietennet (ideaal om insectenvrij een dutje te doen).

Autorit of vliegtuig: hoe overleef je de reis?

In het beste geval vertrek je heel vroeg 's ochtends met de auto, als je baby nog slaapt. Of anders als hij zijn middagslaapje doet. Dat is alvast meegenomen! Zet je hummeltje in het babystoeltje en wees niet te streng met timing. Indien nodig kun je wat vaker stoppen. Een kleine tip: maak de flesjes niet van tevoren klaar (bij omgevingstemperatuur moet de melk binnen het uur worden opgedronken). Reis je met het vliegtuig? Goed nieuws: de vloeistofbeperkingen gelden niet voor jonge kinderen! Je mag dus het water voor de zuigflessen meenemen aan boord. Nog een kleine hint: geef je kind tijdens het opstijgen en het landen zijn fopspeen of iets om te drinken. Zo voorkom je pijnlijke oren door het drukverschil.

Voorzichtig ter plaatse

Denk eraan dat baby’s een overgevoelige huid hebben en dat zonnebrand op jonge leeftijd later ernstige gevolgen kan hebben. Kinderen jonger dan 3 jaar blijven best in de schaduw met een hoedje, een T-shirt en een zonnebril. En vergeet vooral de zonnecrème SPF50+ niet! Trek je naar het gebergte? Wegens de zuurstofspanning is het raadzaam om kinderen die jonger zijn dan een jaar niet hoger te brengen dan 1200 meter. Tot de leeftijd van twee jaar is dat 1800 à 2000 meter. Vraag bij twijfel advies aan je kinderarts.

Vakantie is loslaten …

Tot slot nog dit. Vergeten spulletjes kun je gewoon ter plaatse kopen, tenzij je natuurlijk op avontuur trekt naar de jungle van Sumatra … Dus relax, en geniet volop van die rustige momenten samen met je gezinnetje. Het is een genot om te zien hoe je baby zich verbaast over het contact met een wonderlijke nieuwe omgeving!

Slimme paklijst voor je baby

Vraag advies aan je apotheker om deze reisapotheek af te stemmen op de noden van jouw baby (afhankelijk van zijn leeftijd, zijn gezondheidstoestand, jullie bestemming …).

multipharma gele prijzen babyproducten

Tags: 

Reactie plaatsen

U moet Javascript ingeschakeld hebben om dit formulier te gebruiken.