Puistjes? Laat ze je zelfvertrouwen niet ondermijnen!

puistjes

Puistjes associëren we meestal met tieners, maar door hormonenschommelingen hebben ook veel volwassen er last van. Ontdek hier wat je ertegen kunt doen.

Puistje gespot? Blijf. Er. Af.

Puistjes en korstjes hebben minstens één ding gemeen: je vingers worden ernaartoe gezogen om te prutsen, krabben en pulken. Kan je niet aan de verleiding weerstaan, of duw je op je puistjes in de hoop ze sneller te doen verdwijnen? Weet dat je zo littekens kunt krijgen of je puisten zelfs verergert.

Let op met wat je smeert

Wie regelmatig puistjes heeft, moet goed opletten met huidverzorgingsproducten. Reinig en hydrateer je gezicht met producten op waterbasis voor de gevoelige huid en waak erover dat je je poriën niet blokkeert met al te zware make-up.   

Meteen douchen na het sporten

Ben je dapper gaan joggen of fietsen en wil je na die intensieve sportsessie nagenieten (of liever: nahijgen) in je tuinstoel? Dat kan inderdaad deugd doen, maar toch blijf je beter niet met al dat zweet op je huid rondlopen. Je kruipt het best meteen onder de douche om je huid schoon te maken. Zo krijg je minder snel puistjes op je rug en je gezicht.

Zwier je kussensloop op tijd de was in

Je bed is je beste vriend, maar misschien is je kussensloop stilaan aan een wasbeurt toe… Je ligt er nu eenmaal elke nacht uren aan een stuk met je gezicht op. Zo krijgt het lapje textiel heel wat zweet en vaak speeksel te verwerken, en is het wellicht viezer dan je denkt. Regelmatig vervangen is de boodschap!

Tags: 

Reactie plaatsen

U moet Javascript ingeschakeld hebben om dit formulier te gebruiken.