Perfecte wenkbrauwen in enkele stappen!

des sourcils parfaits

Wenkbrauwen geven structuur aan je gezicht en zorgen voor een open blik. Schenk ze dus de nodige aandacht … Volg onze tips voor perfecte wenkbrauwen!

Trendy … of niet?

In de jaren 1990 was de ‘skinny eyebrow’ de norm. Dat ultrafijne model verdween in de jaren 2000, maar nu lijken sommige beroemdheden er opnieuw voor te kiezen. Als je het ons vraagt geen goed idee … Een extreem geëpileerde wenkbrauw wijzigt niet alleen je expressie, maar vergt bovendien flink wat onderhoud. Niet verwonderlijk dat in het ‘gewone leven’ dikkere, natuurlijk gevormde wenkbrauwen nog altijd de voorkeur genieten.

Het abc van het epileren

Wil je je wenkbrauwen een goede vorm geven en ongewenste haartjes verwijderen? Bepaal dan eerst hun natuurlijke vorm. Hoe pak je dat concreet aan?

  • Plaats een potlood rechtop langs je neusvleugel naar je binnenste ooghoek. Daar moet je wenkbrauw beginnen.
  • Plaats het potlood vervolgens van je neusvleugel naar je buitenste ooghoek. Daar eindigt je wenkbrauw.

Zoals we al zeiden, bepalen wenkbrauwen je gezichtsuitdrukking. Wil je daarom op zeker spelen? Vraag dan advies aan een schoonheidsspecialiste: zij zal je helpen om de correcte vorm te tekenen.

Do’s-and-don’ts

Uitstekende haartjes kan je het best zien door eerst je wenkbrauwen naar boven te borstelen. Verwijder nooit de haartjes boven de wenkbrauw, want zo verbreek je de natuurlijke lijn. Wil je afbrekende of ingroeiende haartjes vermijden? Epileer dan altijd in de groeirichting.

Une touche de maquillage

Je wenkbrauwen bijkleuren of lichtere plekken opvullen, doe je best door ze met een wenkbrauwpotlood en kleine streepjes in te vullen. Gebruik altijd een aangepast potlood: het heeft een minder vette textuur en is voorzien van een borsteltje om de kleur te vervagen. Kies een tint die de natuurlijke kleur van je haartjes benadert en druk niet te hard met je potlood!

Tags: 

Reactie plaatsen

U moet Javascript ingeschakeld hebben om dit formulier te gebruiken.