Lekker in je vel dankzij de cold cream !

Tijdens de lange wintermaanden ziet onze huid af van de koud, de wind, de vervuiling en ze is bijzonder droog en trekkerig. Het ideale moment dus om naar je lievelings iU-winkel of Multipharma-apotheek te stappen en een goede cold cream aan te schaffen.

Even terug in de tijd...

In de 2de eeuw na Christus, had de romeinse dokter Galen een mengsel uitgevonden, de cérat (afkomstig van het Latijns "cera" dat "was" betekent), een zalf op basis van was (meestal bijenwas) en olie waaraan bloemenwater werd toegevoegd.  Pas veel later, in de loop van de 19de eeuw, werd de "cérat de Galien" nog steeds gebruikt om huidwonden en beschadigde huid te verzorgen en te herstellen.  In die tijd werd het gemaakt van zachte amandelolie, witte was en rozenwater.

Leuk weetje: de naam cold cream of letterlijk "koude room" is tot stand gekomen omdat de crème een koud gevoel naliet op de huid.

Cold cream anno 21ste eeuw

Vandaag beschouwen we de cold cream als een hydraterende en voedende verzorging met een hoog gehalte aan vetten en bijenwas. Ze heeft een dikke en dekkende textuur, die de hydrolipidische film van de huid beschermt. Ze beschermt de huid tegen uitdroging en ook tegen externe agressies.

Hoe cold cream gebruiken ?

Dankzij de uiterst rijke textuur is deze crème vooral geschikt voor personen met een gevoelige droge tot zeer droge huid, want ze zorgt voor een onmiddellijk gevoel van comfort en welzijn. Ze voorkomt tevens uitdroging van de huid.

De cold cream kan op een gereiningd gezicht aangebracht worden 's morgens en 's avonds. Toch raden veel gebruiksters aan om het enkel 's avonds aan te brengen omdat de textuur zo ontzettend vettig is. Vermijd bijgevolg ook om cold cream op je gezicht te smeren alvorens je te schminken, uw make-up zal niet houden.

Cold cream is geschikt voor baby's, kinderen en volwassenen. Er bestaan zelfs cold creams specifiek ontwikkeld voor de huid van baby's, het merk Mustela heeft bijvoorbeeld meerdere producten in haar gamma zoals een crème, een overvette zeep, een lichaamsmelk en een hydra-stick (handig formaat om overal mee te nemen). De cold cream van Galenco wordt ook warm aanbevolen door jonge moeders. ;-)

Voor volwassenen is er ook keuze genoeg, grote merken zoals Avène, Bioderma, La Roche-Posay en Dermalex bieden je een grote waaier aan producten.

- puntje : deze crème doet de huid vaak glimmen/blinken en de geur is niet altijd even aangenaam :-(

+ puntje : ideaal om de beschadigde neus/mond en droge handen te herstellen tijdens de wintersporten

BIO versie

Je bent compleet weg van de cold cream, maar je wil graag een BIO versie ? Dit is perfect mogelijk. Bio-beauté by Nuxe biedt je een volledig gamma aan van natuurlijke cold cream producten, m.a.w. zonder minerale oliën maar met zachte amandelolie in de plaats. Deze producten kleven niet en dringen snel de huid in. Het assortiment bestaat uit een gezichtscrème, een lichaamsmelk, een handcrème en een overvette zeep.

Welke crème geniet jouw voorkeur deze winter?

Tags: 

Reactie plaatsen

U moet Javascript ingeschakeld hebben om dit formulier te gebruiken.