Hoe maak je een flesje babymelk klaar?

préparer biberon babyflesje maken

Het benodigde materiaal, tips voor het klaarmaken, voorzorgsmaatregelen, enz. Anelaure is iU-consulente en legt ons het abc van de babyfles uit! 

De babyfles kiezen

Glas of plastic? Beide opties hebben hun voordelen. Glas is makkelijk te steriliseren en heel wasbestendig, maar breekbaar en vrij zwaar. Gebruik dit materiaal dus best niet als de baby de het flesje zelf begint vast te houden. Kies een volume dat is aangepast aan zijn eetlust, zodat er zo min mogelijk lucht in het flesje komt. Begin met 125 ml en schakel over op 260 ml als de baby een maand is. Ik ben dol op de Avent Natural Babyfles (1), de plastic versie ervan. Door de ergonomische vormt ligt de fles goed in de hand, zowel voor de moeder als later voor de baby.

Pas de speen aan

Gebruik tot drie maanden een speen voor langzame toevoer. Pas daarna het type toevoer aan  de eetlust en de zuigkracht van de baby aan. Sommige spenen bootsen trouwens de vorm van de borst na, zoals de Avent Natural speen 1 opening (2). Dat vergemakkelijkt het afwisselen tussen borstvoeding en flessenvoeding.  

Welke melk?

Gebruik thuis dezelfde melk als het type dat op de kraamafdeling is aangeraden. Vanaf de geboorte tot zes maanden is dat de traditionele eersteleeftijdsmelk. Er bestaat hypoallergene melk, antirefluxmelk, enz. Verander wel nooit zonder het advies van de kinderarts. Handig voor als u het huis uit gaat is de melkpoederverdeelbox van Avent (3). Daarmee kunt u drie vooraf afgemeten dosissen melk vervoeren.

Stapsgewijs klaarmaken

Giet water in de fles en verwarm het tot maximaal 37-38°C. Dat kan in de microgolfoven, maar ideaal is om te investeren in een flessenwarmer. Die verwarmt de melk op een gelijkmatige manier en op de juiste temperatuur. Doe er dan het aantal schepjes melkpoeder in dat u nodig hebt (mooi afgestreken, niet opgehoopt dus), doe de fles dicht en schud even om het poeder te laten oplossen en de temperatuur gelijkmatig te krijgen. Doe enkele druppels melk op uw pols en proef of ze niet te heet is. Zo, klaar! Nu kan de baby drinken.

Reinigen en steriliseren

Spoel de fles en de speen meteen na het eten uit met water en reinig ze daarna met warm water en zeep. Gebruik een borstel van hetzelfde merk, bijvoorbeeld de flessenborstel van Avent (4). Die is aangepast aan de vorm van de fles. Met de andere kant - het geribbelde rubberen uiteinde - kunt u de speen grondig reinigen. Zet de speen er gewoon op en draai even. De laatste stap is het steriliseren. Het makkelijkst is om een elektrische sterilisator te gebruiken of de microgolfoven. Als u het huis uit gaat, kunt u de Dodie koude sterilisatietabletten (5) gebruiken. Zodra het materiaal droog is, is het klaar voor de volgende drinkbeurt!

babyfles klaarmaken
Tags: 

Reactie plaatsen

U moet Javascript ingeschakeld hebben om dit formulier te gebruiken.