Hoe kan je al je skispullen inpakken in één koffer?

skivakantie

De krokusvakantie komt eraan en traditiegetrouw zullen weer heel wat vakantiegangers gaan skiën. Meestal trek je op skivakantie met de wagen of met een bus en is je bagage dus beperkt. Met onze tips krijg je zonder problemen alles wat je nodig hebt in één koffer.

Maak een selectie

Zorg er eerst voor dat je een selectie maakt van de dingen die je echt nodig hebt : skigerief, dikke truien, zonnebril, muts, handschoenen en een sjaal, zonnecrème,...  Je kan al veel plaats besparen door gewoon je ski’s en skistokken ter plaatse te huren. Ook skischoenen kan je huren, al kiezen fervente skiërs vaak voor hun eigen paar. Daarom kan je bij elk paar schoenen dat je meeneemt, de ruimte binnenin benutten voor je sokken, skibril of handschoenen. Neem je ook je eigen helm mee? Vergeet dan ook die niet op te vullen met ondergoed, sokken of enkele T-shirts.

Een tweede erg voor de hand liggende tip is om je ski-jas aan te trekken tijdens de rit naar je bestemming. Je kan ook je skibroek en -jas vacuüm trekken om minder plaats in te nemen, maar dan moet je er rekening mee houden dat je voor de terugreis waarschijnlijk geen stofzuiger ter beschikking hebt om dat opnieuw te doen. Al bestaan er ook systemen waarvoor je geen stofzuiger nodig hebt, zoals vacuumzakken. 

skivakantie

Een sporttas of koffer als bagage?

Kies je voor een sporttas als bagage, dan krijg je daar vaak iets meer in dan in een koffer. Een sporttas is namelijk soepeler. Het voordeel van een koffer is wel dat je op vakantie niet meteen alles hoeft uit te laden. Maak bijvoorbeeld onderaan een laag met de spullen die je niet elke dag nodig hebt. Zodra je dan de bovenste laag uitgepakt hebt, krijg je een mooi overzicht van je T-shirts, broeken en pulls en kunnen die gerust blijven zitten. Let er ook altijd op dat je zware dingen, zoals schoenen, inpakt aan de kant die onderaan komt als je de koffer rechtop zet. Anders worden al je spullen samengedrukt door de zware voorwerpen.

Op rolletjes

Als je blouses of jurken meeneemt die snel kreuken, rol je ze het best op. Zo komen er geen vouwen in en zijn ze nog kreukvrij voor je avondje op restaurant. Je kledij oprollen is trouwens een van de beste inpaktips er bestaan. Je bespaart veel meer plaats door alles op te rollen dan gewoon in stapels in te pakken. Wist je trouwens dat oude brillendoosjes ook een erg handig hulpmiddel zijn bij het inpakken? Kleine spullen waarvan je niet wil dat ze gaan rondslingeren in je koffer stop je hierin, zoals de lader van je gsm, oortjes of een extra geheugenkaart voor je camera.

Handige reiskits

Op hotel zijn meestal de nodige badproducten aanwezig, maar vaak ben je ook gehecht aan je eigen vertrouwde merken. Gelukkig bestaan er van de meeste producten ook handige reiskits waardoor je beautycase meteen een stuk lichter is. Ook van eerstehulpproducten zoals pleisters en verbanden hoef je niet noodzakelijk de volledige verpakking mee te nemen.

Tags: 

Reactie plaatsen

U moet Javascript ingeschakeld hebben om dit formulier te gebruiken.