Beauty: 6 tips voor geslaagde eindejaarsfeesten

Beauté: 6 astuces pour sauver son reveillon

Wil je stralen tot middernacht (of tot in de vroege uurtjes)? Laat een klein beauty-foutje je feest zeker niet vergallen! Volg daarom deze gouden tips …

1. Te donkere foundation

Voor de badkamerspiegel zag je teint er perfect uit. Maar nu in de spotlights zie je eruit als een wortel! Tip nummer één: probeer je teint niet te bleken met een licht getinte poeder, dat maakt de zaak alleen maar erger. Dep je gelaat voorzichtig met een papieren tissue, zo neem je de overtollige foundation op. Maak daarna de kleur lichter met een hydraterende crème. Breng een toefje aan met draaiende bewegingen en vervaag de kleur. Fixeer tot slot je make-up met een poederkwast.

2. Een chip in je nagellak

Het kostte je flink wat tijd, maar het loonde de moeite: je hebt je handen de perfecte manicure gegeven. Tot je plots blijft haperen met een nagel... Oh nee, wat een lelijke chip! Hoe kan je nu dat foutje verdoezelen? Breng gewoon een vleugje nagellak met glitters aan. En weg is de chip! De glitters passen trouwens perfect bij de uitgelaten sfeer van oudejaar. En anders brengen nail patches (stickers) ook redding.

3. Een chaotisch opsteekkapsel

Om 18 u zag je zorgvuldig gestylede dot er nog pico bello uit! Maar na enkele onstuimige dansbewegingen is je kapsel al helemaal om zeep … De oplossing? Kies voor een stijlvolle, warrige look. Steek enkele weerbarstige lokjes vast met een schuifspeldje. Of spuit een beetje haarlak op een oud mascaraborsteltje en breng de loshangende lokken opnieuw op hun plaats. Houd de haarlak op 20 cm van je hoofd en fixeer zo je kapsel.

4. Vlekkerige lipstick

Bij deze speciale gelegenheid past je allermooiste lipstick. Maar het feestje is nog maar halfweg en hij begint al uit te lopen … Haast je snel naar het damestoilet en haal vlekken weg met een natgemaakt wattenstaafje. Omlijn dan de contouren van je lippen met een lippenpotlood: dat vormt de broodnodige barrière en zorgt ervoor dat je lipstick blijft zitten. Breng pas dan het kleurtje aan. Een vleugje foundation, corrector of concealer helpt ook om vlekjes te verbergen.

Mon rouge à lèvres bave

5. Glimmende wangen

Niet verwonderlijk aan dit tempo op de dansvloer! Matterende vloeiblaadjes zijn dan gewoon onmisbaar. Dep het blotting paper op de glimmende plekken: het haalt overtollig vet weg en laat je make-up ongemoeid. Verstuif tot slot een vleugje gezichtswater op je gelaat: het fixeert je make-up en zorgt voor een fris gevoel.

6. Een pips gezicht

Toegegeven, je fuift niet elke dag tot in de vroege uurtjes! Als je een dipje krijgt en er wat bleekjes uitziet, zorg je best voor een stralende blik. Begin met een vleugje concealer bij de binnenste en de buitenste ooghoeken. Vorm een driehoek, dus geen maantje: zo maak je kleine foutjes minder opvallend. Benadruk daarna je oogcontouren met goudpoeder of bronzing powder en geef zo je vale teint meer glans.

Kom ‘s anderendaags fris voor de dag!

Met enkele vaste gewoontes voor het slapengaan zie je er ook de dag na het feestje fantastisch uit.

  • Verwijder je make-up: ‘s nachts moet je huid ademen. Onder een flinke laag make-up lukt dat moeilijk.
  • Hydrateer je lichaam: drink minstens twee grote glazen water. Zo kom je weer op krachten en verwijder je de toxines van de alcohol die je gedronken hebt. Hydrateer daarna ook je huid, want die heeft evenzeer nood aan zuurstof.
  • Verwen je ogen: gebruik hydraterende oogdruppels tegen vermoeide en branderige ogen en om vuiltjes en stof te verwijderen.

In mijn tas heb ik altijd …

Snel je make-up bijwerken in de loop van de avond? Vertrek dan goed voorbereid naar de party. Volg onze checklist om te weten wat je moet meenemen uit je beautycase. Bijzonder handig zijn producten in miniformaat.

Reactie plaatsen

U moet Javascript ingeschakeld hebben om dit formulier te gebruiken.