4 tips voor een babybadje

bain bébé

Je geeft jouw baby niet alleen een badje om hem te wassen, maar ook om te spelen en zalig te ontspannen … Met deze 4 handige tips zal je lieveling helemaal in zijn element zijn!

Zorg voor een goede voorbereiding

Leg vooraf alles wat u nodig hebt binnen handbereik, zoals een handdoek, verzorgingsproducten en een pyjama. Dat is handig als uw baby zijn badje krijgt, want zo kunt u bij hem blijven. Zorg ervoor dat de kamer een temperatuur van 22 °C heeft en vul het badje met water op 37 °C. Gebruik bij voorkeur een thermometer. Als u die niet hebt, dompel dan uw elleboog – die gevoeliger is dan de hand – in het water. Dat mag niet te warm of te koud aanvoelen. 

Stop uw baby niet te vaak of te lang in bad

Een bad om de twee tot drie dagen volstaat, dan droogt zijn tere huidjeniet uit. Maak de rest van de week gewoon zijn gezichtje schoon en was zijn billetjes als u zijn luier ververst. Baby’s vatten snel kou en bovendien is het harde water agressief voor hun velletje. De eerste weken volstaat een badje van 3 tot 5 minuten. Gebruik in het begin een speciaal babybadje, dat geeft uw schat niet alleen een veilig gevoel, het spaart ook uw rug en u verbruikt minder water!

Kies aangepaste producten

Bij een baby biedt de dunne, tere hydrolipidenfilm weinig bescherming. Bovendien dringen de aangebrachte producten veel sneller door in de babyhuid. Gebruik dus altijd aangepaste verzorgingsproducten, speciaal voor de babyhuid. Babyproducten bevatten namelijk natuurlijke ingrediënten, zijn pH-neutraal en hypoallergeen. Verdeel de zeep met uw handen over de babyhuid of gebruik een zacht washandje, dat u bij elke wasbeurt vervangt om de verspreiding van bacteriën te voorkomen. 

Dep uw baby voorzichtig droog

Wanneer u uw baby uit het bad haalt, dept u hem zorgvuldig droog met een zachte handdoek, maar zonder te wrijven. Leg de handdoek eerst op de radiator, dan is hij heerlijk warm. Zorg er bovendien vooral voor dat u de huidplooien heel goed droog maakt: achter de knieën, onder de oksels, in de nek … En als uw babytje rode billetjes heeft, kunt u tot slot een beschermende, voedende huidcrème aanbrengen. Deze crème helpt bij het herstel van de huid.

Tags: 

Reactie plaatsen

U moet Javascript ingeschakeld hebben om dit formulier te gebruiken.